Podobno droga do serca prowadzi przez żołądek, więc przygotowałam dla Was walentynkowe babeczki w kilku dekoracyjnych wariantach. Może wśród nich znajdziecie dla siebie małą inspirację.
W jednej misce wymieszać składniki suche, czyli mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cukier. W drugiej zmiksować mleko, jajka i olej, dodać suche i dokładnie połączyć. Ciasto rozlać na dwie równe części i do jednej dodać kakao, tak aby uzyskać dwa kolory babeczek. Ciasto wlewać do formy wyłożonej papilotkami i piec przez 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Wystudzić i udekorować.
Krem różowy przygotowałam ubijając śmietankę kremówkę z mascarpone, cukrem pudrem i z czerwonym barwnikiem spożywczym. Inne babeczki udekorowałam elementami przygotowanymi za pomocą lukru plastycznego.
Jeśli zdecydujecie się na wersję zatopionych serduszek w cieście, wystarczy upiec biszkopt z dodatkiem czerwonego barwnika spożywczego. Kształt serca wyciąć przy pomocy foremki, a otrzymane serce zalać ciastem i upiec.