Sałatka z tuńczykiem i serem

Ta sałatka to mój ratunek na odwiedziny niezapowiedzianych gości. Szybka w przygotowaniu, wprost niezawodna. Ogórek konserwowy można zastąpić kiszonym, obie wersje sprawdziłam i obie dobrze smakują. 

Składniki

  • puszka tuńczyka w oleju (w kawałkach)
  • pół puszki kukurydzy konserwowej
  • 1 papryka czerwona
  • 4 małe ogórki konserwowe
  • 15-20 dag sera żółtego
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • papryka wędzona

Przygotowanie

Tuńczyka odcedzić z nadmiaru oleju. Ogórki, paprykę czerwoną i ser żółty pokroić w drobną kostkę. Dodać odcedzoną kukurydzę i tuńczyk. Wszystkie składniki razem wymieszać. Dodać majonez, doprawić do smaku solą, pieprzem i wędzoną papryką.