Sałatka z porem i jajkami

Szybka w przygotowaniu a przede wszystkim smaczna. W zasadzie kilka składników i śniadanie gotowe. Śmiało też można ją zrobić na spotkanie ze znajomymi.

  • 1 por (najlepiej część biała)
  • 1 jabłko
  • 4 jajka
  • 4 łyżki kukurydzy
  • 3-4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

 

 

Por umyć, pokroić w pół-talarki lub drobniej. Zasolić, a kiedy puści goryczkę odcisnąć z nadmiaru soku. (Można także sparzyć wrzątkiem- będzie szybciej).

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, pokroić w drobną kostkę. Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 

Por, jabłko, jajka i kukurydzę połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.