Pieczarki faszerowane z grilla

Szukacie pomysłu na szybką przekąskę? Wystarczy tylko dobrze nadziać pieczarki...

Składniki

  • 5 dużych pieczarek
  • 1 mała cukinia
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • kilka suszonych pomidorów
  • czosnek niedźwiedzi
  • olej
  • sól i pieprz
  • kawałek sera (u mnie corregio)
  • szczypiorek

Przygotowanie

Pieczarki umyć i usunąć trzonki, tak aby zostały same kapelusze.Cukinię, paprykę, cebulę i suszone pomidory pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, aby zmiękły. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim. Pieczarki posolić i napełnić przygotowanym farszem. Grillować na dobrze nagrzanej płycie przez kilka minut. (Ja grillowałam górną i dolną płytą). Ciepłe pieczarki posypać startym serem i pokrojonym szczypiorkiem. Polać ulubionym sosem.