Miękkie, puszyste i delikatne, a przede wszystkim domowe.
Efekt - niebo w gębie. Najlepiej od razu zróbcie z podwójnej porcji.
Ciasto: Mleko podgrzać. W misce rozetrzeć drożdże z 3 łyżkami cukru, dodać ciepłe mleko oraz 3 łyżki mąki. Dokładnie wymieszać i odstawić rozczyn w ciepłe miejsce.
Masło roztopić, ostudzić.Do przesianej mąki wlać zaczyn, dodać roztrzepane jajko, masło, sól, wodę i pozostałą część cukru. Zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 1 godz.
Masło roztopić i wystudzić. W blenderze utrzeć żółtka z cukrem oraz wanilią na gładką masę, kolejno dodać twaróg i razem zmiksować. Jako ostatnie dodać masło i połączyć z serem.
Na stolnicy lekko podsypanej mąką rozwałkować ciasto na grubość ok. 1 cm. Okrągłym naczyniem wycinać kółka, a mniejszym robić zagłębienie.
Kółka z ciasta układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Brzegi posmarować żółtkiem, środek wypełnić nadzieniem serowym, na każdy kłaść po łyżce frużeliny wiśniowej. Odstawić w ciepłe miejsce na 20 minut, następnie piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 20 minut. Ostudzić na kratce.